29 de set. 2010

Tobias Bernstrup
ADN Galería
Barcelona




'Body 5 Arrives' és el títol de la mostra que, del 9 de setembre al 16 d’octubre, presenta Tobias Bernstrup, un dels artistes més importants a Suècia, actiu des de fa més d’una dècada en el camp de la performance i dels nous mitjans artístics.
Fascinat pels mons virtuals i la manera com s’alimenten amb els nostres desitjos i fetitxismes i com es retroalimenten ells alhora, Bernstrup qüestiona les nocions d’identitat i gènere i límit borrós entre el que és virtual i el que és real, deixant que les dues esferes es barregin. S’apropia d’imatges i identitats provinents de diferents imaginaris i les reinjecta a través d’escenificacions reals o virtuals mitjançant el seu cos, superfície privilegiada de projecció i actualització de les fantasmagories. El seu treball explora la concepció de mons virtuals o videojocs en els quals intervé alterant els estereotips dels personatges i, per altra banda, l’elaboració de performances complexes en temps real, centrades en la figura que tria encarnar. Bernstrup crea una identitat fictícia en el món real i obre un lloc intermediari, en el qual precisament es complau a situar-se.

El món virtual com a mirall permissiu d’un món real massa estret; aquesta és la dicotomia que Bernstrup intenta subvertir i obrir a jocs elaborats d’hibridació.

Us cito una exposició en la qual apareixen alguns conceptes i aspectes que han anat sortint a classe i trobo que pot ser interessant. En aquesta pàgina web podreu trobar l’explicació més ben detallada:
http://www.adngaleria.com/

2 comentaris:

  1. Hablando de esposiciónes, quería comentaros(no encuentro manera de bloggear tal cual) la inauguración, mañana el 30 de septiembre, de la primera exposición del Taller BDN en Badalona, en la que participaré. Este taller es uno especialmente para escultores. Hay convocatorias para residencias y también ofrecen becas para estancias cortas. A quien le interesa la escultura y en especial la talla en madera, habrá cursos económicos en octubre y noviembre.
    www.tallerBDN.cat

    ResponElimina
  2. Aquesta expo és una mica fluixa, tot i que l'artista pel que es pot veure a la seva web és força interessant. Sembla que la pròxima exhibició de l'ADN gallery promet més: EUgenio Merino, un artista que treballa amb imaginari força popular pel que es pot veure: http://www.adngaleria.com/WWW/EN/artistas/eugenio_merino/eugenio_merino_escultura.htm

    ResponElimina