27 d’oct. 2010

Gaspar Camps- Exposició


EL TALLER MODERNISTA


"Gaspar Camps i Junyet (Igualada, 1874-Barcelona, 1942) és un dels artistes importants de l'època del Modernisme, període durant el qual realitzà obres d'un exuberant decorativisme nouveau. Fou considerat el "Mucha Català" en referència al parentiu de les seves obres amb les del famosíssim artista txec.

Després dels primers éxits a la Barcelona modernista, la seva carrera artística continuà a França, on substituí definitivament la seva inicial vocació pictòrica per les arts gràfiques. Fou contractat per una empresa de publicitat, per a la qual treballà durant un període de 25 anys, i per a la qual realitzà nombrosos dissenys per a cartells i per a tota mena de productes amb finalitat comercial.

Excel.lent dibuixant i colorista, Camps va arribar a un públic molt ampli amb els seus atractius dissenys centrats en la dona, sempre molt femenina i seductora.

Dotat d'una gran capacitat tècnica, Camps forma part de la gran família dels primers professionals de la publicitat gràfica, la dels artistes -dibuixants i pintors- que van posar el seu art al servei de la indústria i del comerç per a la promoció dels seus productes"


CIAC - Centre d'interpretació de l'antic comerç - Salàs de Pallars-

C/ de les Escoles , 2 - 25693 Salàs de Pallars

Paula Quiroga

1 comentari:

  1. Teniu temps d'anar-hi si voleu, va començar el 17 de Juliol i està fins al 20 de Gener del 2011!

    ResponElimina